Info servis

Nissan za zajedničko ulaganje s Mitsubishijem

Predsjednik japanskog automobilskog proizvođača Nissan Motor ponovio je u četvrtak mogućnost projekta zajedničkog ulaganja s posrnulim Mitsubishi Motors na području proizvodnje mini vozila.

"Željeli bismo proširiti našu suradnju", kazao je Carlos Ghosn, istaknuvši da će suradnja između dviju kompanija ostati u okviru područja proizvodnje mini-vozila.

Dodao je i da su poslovne operacije na tome području od strateškog značaja za Nissan, ističući kako bi povezivanje s Mitsubishijem prištedjelo Nissanu muke pri razvijanju vlastite proizvodnje i razvoja za mini-vozila.

Mitsubishi trenutno Nissanu isporučuje 20.000 mini-vozila koje prodaje pod brand imenom Nissan. Dvije su kompanije ovoga tjedana, međutim, najavile da će Mitsubishi povećati svoje godišnje isporuke mini-vozila Nissanu na 56 tisuća.

Mitsubishi se, pak, bori za opstanak nakon dramatičnog pada prodaje koji je uslijedio nakon što je lani razotkriveno nekoliko skandala koji su potresli tvrtku. Kompanija je navodno prikrivala greške na automobilskim dijelovima sustavno tijekom niza godina u cilju izbjegavanja skupih povlačenja vozila. Šestorica izvršnih direktora povezanih s tim skandalima je uhićena, a tvrtkini su prihodi snažno potonuli.

Hina