Info servis

"Gavrilović" ponovno na srbijanskom tržištu

Petrinjska Mesna industrija "Gavrilović" za nekoliko će se dana pojaviti sa svojim proizvodima na srbijanskom tržištu, u početku samo prodajom robe, a onda i širenjem prodajnih centara i oživljavanjem poslovnog prostora koji je nekad bio u vlasništvu toga hrvatskog poduzeća.

"Gavrilović" na srbijanskom tržištu ipak u prvome redu kani nabavljati sirovine, jer Srbija nije na karti stočnih bolesti registriranih u Europskoj uniji, piše beogradski list "Glas". Zanima nas to tržište i zato da bismo oživjeli naše poslovne prostore u Srbiji koji su potpuno zamrli, rekao je ravnatelj "Gavrilovićeva" zastupstva za Srbiju Zlatko Filipović.

"Imovina u Srbiji još je prijeporna, pa poduzeće 'Gavrilović d.o.o. Beograd', osnovano prije godinu i pol dana, nije odmah počelo s prodajom robe na tome tržištu. Očekujemo da srbijanska vlada ispuni obećanje da će nam vratiti poslovni prostor, nad kojim nam vlasništvo nitko ne niječe. No, kako vlada to pitanje još ne razmatra, obratili smo se sudu i očekujemo da taj predmet uskoro bude riješen", izjavio je Filipović za beogradski "Glas.

Dodao je i da je potražnja za "Gavrilovićevim" proizvodima vrlo velika, no problem je slaba kupovna moć ne samo u Srbiji nego i na području cijele bivše države.



Hina