Info servis

Osijek: VIPnet o koncesiji za UMTS i poslovanju

Tvrtka VIPnet će 16.12.2004. s Hrvatskom agencijom za telekomunikacije potpisati ugovor o koncesiji za mrežu treće generacije mobilne telefonije-UMTS, na rok od 20 godina, izjavio je na konferenciji za novinare u Osijeku predsjednik Uprave VIPneta Jozef Vinatzer.

Vinatzer je dodao kako će pokretanje i komercijalno korištenje UMTS mreže početi ubrzo nakon potpisivanja ugovora.

Koncesiju UMTS VIPnet je dobio odlukom Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije od 18. listopada ove godine.

Nova mreža će, pojasnio je Vinatzer, uz brži protok podataka korisnicima omogućiti i brži pristup internetu te novim sadržajima, među kojima su video-konferencijski poziv, video poziv prema osobnom računalu te pristup različitim multimedijalnim sadržajima.

Predstavnici VIPneta na današnjoj su konferenciji podsjetili i na poslovne rezultate u prvih devet mjeseci ove godine, po kojima su ostvarili 286,2 milijuna eura prihoda ili 11,8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Dobit prije oporezivanja iznosila je 125 milijuna eura, što je 9,7 posto više nego u prvih devet mjeseci prošle godine.

Čulo se i da VIPnet trenutno ima više od 1,26 milijuna korisnika, da tvrtka, nakon pet godina poslovanja, danas zapošljava oko 1.100 radnika u 23 centra te da imaju više od 80 partnera u svim područjima Hrvatske.

VIPnet je na konferenciji osječkom Domu zdravlja darovao iznos od 100 tisuća kuna, koje će ta ustanova primarne zdravstvene zaštite iskoristiti za nabavu endoskopske i ultrazvučne dijagnostičke opreme.

Hina