Info servis

Dodijeljene zlatne plakete HGK-Komore Zagreb

U sklopu tradicionalne svečane sjednice Gospodarskog vijeća HGK-Komore Zagreb dodijeljene su Zlatne plakete najuspješnijim tvrtkama Grada Zagreba i Zagrebačke županije za ostvarene rezultate poslovanja u prethodnoj godini te za značajne inovacije, i to u kategoriji velikih, srednjih i malih trgovačkih društava.

Zlatnu plaketu u kategoriji velikih trgovačkih društava dobili su Konzum i Messer Croatia Plin iz Zaprešića, a u kategoriji srednjih poduzeća zagrebački ZM-Inženjering te Montkemija iz Zaprešića.

U kategoriji malih trgovačkih društva Zlatnu plaketu dobile su tvrtke Biognost iz Zagreba i Naklada Slap iz Jastrebarskog, dok je na području inovacija Zlatna plaketa dodijeljena Martini Podbršček, autorici inovacije "Cromoden Aqua".

U povodu značajnih obljetnica, a temeljem uspješnog rada, posebna priznanja Komore Zagreb dobile su tvrtke Čistoća Zagreb za 80 godina poslovanja te Inker iz Zaprešića za 50. obljetnicu.

Tom je prilikom predsjednik HGK-Komore Zagreb Zlatan Froelich istaknuo kako je svake godine broj uspješnih poduzeća s područja Zagreba i Zagrebačke županije sve veći te da je konkurencija za tu nagradu sve veća.

Ovogodišnji dobitnici, rekao je Froelich, pokazali su izuzetne poslovne rezultate u primjeni novih tehnologija, izvoznim postignućima, zapošljavanju i inovativnosti, što je pretpostavka daljeg razvoja i sudjelovanja na međunarodnom tržištu.

Izrazio je i zadovoljstvo rezultatima ukupnog gospodarstva s područja Zagreba i Zagrebačke županije, koje u prvih devet mjeseci ove godine bilježi porast industrijske proizvodnje i izvoza te smanjenje nezaposlenosti, što ukazuje na dodatno gospodarsko oživljavanje ove regije.

Hina