Info servis

Direktor Mosolfa: ne odustajemo od rada u Hrvatskoj

Direktor tvrtke Mosolf Logistica Istra Lutz W. Buennagel na današnjoj je konferenciji za novinare u Raši ustvrdio da ta njemačka prijevoznička tvrtka, unatoč problemima s dobivanjem CEMT-ova, odnosno međunarodnih dozvola za prijevoz, neće odustati od rada u Hrvatskoj i projekta slobodne zone Štalije u raškoj luci Bršici.

Po njegovim riječima, Mosolf je uputio memorandum hrvatskoj Vladi, uz pomoć vladina poslovno-inovacijskog centra BICRO d.o.o., kako bi do prosinca ove godine dobili potrebne CEMT-ove.

Pritom je najavio da će prvih 200 automobila s Dalekog istoka stići u luku Bršicu početkom lipnja, a prevozit će ih Mosolfove kompanije iz drugih europskih zemalja. Buennagel je naglasio kako neće odustati od prijevoza automobila, a niti od razvoja luke Bršice koja je, po njegovoj ocjeni, iznimno povoljan tranzitni centar.

Izrazio je uvjerenost da će, unatoč dosadašnjim poteškoćama koje su ih pratile, svoje poslovne planove u Hrvatskoj ipak realizirati.

"Mosolf nikome u Hrvatskoj ne oduzima posao i otvoren je za suradnju s domaćim prijevoznicima koji poštuju Mosolfove standarde", zaključio je direktor tvrtke Mosolf logistika Istra Lutz W. Buennagel.

Hina