Info servis

Adris Grupa: ukupni prihodi 2,12 milijardi kuna

Rovinjska Adris grupa u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila ukupne prihode od 2,12 milijardi kuna, što je porast od 2,8 posto prema istom lanjskom razdoblju, objavili su iz te tvrtke.

Prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznose 1,1 milijardu kuna i predstavljaju realan rast od 1,7 posto. Prihodi od prodaje u inozemstvu ostvareni su u iznosu od 875 milijuna kuna, što upućuje na dostizanje cjelogodišnjeg iznosa većeg od milijarde kuna, pojasnili su u Adris grupi.

Također su dodali kako radi objektivne usporedbe s istim lanjskim razdobljem treba uzeti u obzir činjenicu da su u prvih devet mjeseci lani iskazani povećani obračunski troškovi zbog provedbe procesa restrukturiranja i reorganizacije Adris grupe. Dio tih rezerviranih troškova, napominju u tvrtki, nije realiziran tijekom poslovne 2003. godine, zbog pomaka provedbe navedenih aktivnosti u tekuću godinu.

Operativna dobit tvrtke iznosi 726 milijuna kuna, što eliminacijom opisanih utjecaja predstavlja rast od 3,6 posto. Uzevši u obzir navedene razloge, dobit prije oporezivanja u iznosu od 732,5 milijuna kuna povećana je za dva posto, istaknuli su u Adris grupi.

Duhanski dio poslovanja u prvih devet mjeseci ostvario je rast poslovnih prihoda od jedan posto te rast operativne dobiti od 3,3 posto, dok je ukupan prihod turističkog dijela Adris grupe bio na prošlogodišnjoj razini i iznosio je 478 milijuna kuna.

U Adris grupi procjenjuju kako će poslovni rezultati za ovu godinu biti u skladu s planiranim vrijednostima.

Hina