Info servis

Idući tjedan promocija hrvatskog turizma na WTM-u u Londonu

Na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova/burzi WTM (World Travel Market), koji se od 8. do 11. studenoga po 25. put održava u Londonu, svoju će turističku ponudu predstaviti i Hrvatska.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ove godine hrvatski turizam predstavlja na štandu od 294 četvornih metara, na kojemu će se uz poslovne razgovore sa britanskim touroperaterima, svakodnevno odvijati i eno-gastronomske prezentacije.

Londonski WTM značajan je za turističku i industriju putovanja jer osim ocjena ovogodišnje turističke sezone na svjetskoj razini daje i prve procjene iduće turističke sezone, a njime se ujedno otvara i sezona međunarodnih turističkih sajmova.

Organizatori ovogodišnjeg WTM-a napominju da će po broju posjetitelja, izlagača i stručnih skupova biti najveći do sada. Izložbeni prostor povećan je na oko 40 tisuća četvornih metara, a ukupno će se predstaviti više od pet tisuća izlagača iz 190 zemalja svijeta.

Izlagači su iz svih segmenata turističkog gospodarstva, od putničkih agencija, touroperatera, hotelskih kuća do avio kompanija i pratećih djelatnosti. WTM je poslovni sajam ("trade only"), na kojem su prva dva dana rezervirana za poslovne razgovore, sklapanje ugovora te susrete turističkih ministara, direktora i managera, dok je zadnja dva dana sajam otvoren za ostale poslovne posjetitelje iz turističke branše.

U sklopu nastupa na WTM-u Hrvatska će održati i svoju službenu konferenciju za novinare, 9. studenoga, na kojoj se uz direktora Glavnog ureda HTZ-a Niku Bulića očekuje i državni tajnik za turizam pri Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić.

Hina