Info servis

Varteks o moratoriju banaka i pripremi restrukturiranja

Četiri poslovne banke do sredine studenoga provodit će moratorij na svoja potraživanja od varaždinske tekstilne industrije Varteks, koja bi do tada dospijevala, a do tada bi novoosnovana radna skupina trebala pripremiti prijedlog plana restrukturiranja Varteksa, objavljeno je danas iz te varaždinske tvrtke.

Riječ je o provedbi zaključaka sa prošlotjednog sastanka održanog s predstavnicima poslovnih banaka - Privredne banke Zagreb, Zagrebačke banke, Raiffeisen banke te Hrvatske banke za obnovu i razvitak - Varteksa te Ministarstva financija, održanog na temelju inicijative predsjednika Vlade Ive Sanadera za restrukturiranje te najveće hrvatske tekstilne tvrtke. Tu je inicijativu premijer Sanader pokrenuo imajući u vidu važnost Varteksa za gospodarstvo varaždinske regije, te nužnosti očuvanja radnih mjesta, istaknuli su iz Ministarstva.

Član Uprave Varteksa za financije Nenad Davidović u priopćenju dostavljenom Varaždinskoj burzi ističe da je radna skupina intenzivno krenula u izradu programa restrukturiranja i određenih mjera za rješavanje situacije u Varteksu.

Uspješno restrukturiranje, napominju u Varteksu, omogućit će konkurentniju poziciju tvrtke na domaćem, ali i na inozemnim tržištima.

Varteks je najveći proizvođač odjeće u Hrvatskoj koji ima više od 3800 zaposlenika i jedan je od vodećih tekstilnih izvoznika. U ukupnom tekstilnom izvozu Hrvatske sudjeluje s više od 10 posto.

Hina