Info servis

U hotelima Dubrovnik-Babin Kuk sredinom kolovoza vrhunac popunjenosti

U smještajnim objektima dubrovačke hotelsko-turističke tvrtke Hoteli Babin Kuk trenutno se odmara gotovo tri tisuće gostiju, od čega ih je nešto više od 2.100 u četiri hotela - Dubrovnik President, Argosy, Tirena i Minčeta, što predstavlja vrhunac odnosno potpunu popunjenosti njihovih hotelskih kapaciteta.

Sredinom kolovoza u toj tvrtki, po riječima voditeljice Odnosa s javnošću Jelke Tepšić, bilježe dobre rezultate i u autokampu Solitudo, ujedno i jedinom dubrovačkom autokampu sa 206 kamp jedinica. U njemu trenutno boravi oko 850 gostiju, što je također najviša brojka ove godine. Dobru popunjenost toga kampa pojašnjava proljetnim povećanjem kamp jedinica sa 166 na 206, kao i dodatnim ulaganjima u obnovu sanitarnih prostora.

Ovogodišnji, kako kaže, izvrstan trend popunjenosti u toj će se tvrtki nastaviti i u rujnu te listopadu, kada će se i promijeniti struktura njihovih gostiju, jer će ljetne odmorišne goste zamijeniti organizirani posjeti te sudionici kongresa i skupova.

Za dosadašnji tijek ovogodišnje turističke sezone Tepšić napominje da se ostvaruje u skladu s poslovnim planom za ovu godinu, kojim je predviđeno povećanje noćenja od 20 posto u odnosu na uspješnu 2003., kao i povećanje financijskih učinaka od oko 30 posto.

Po podacima o poslovanju dostavljenom Varaždinskoj burzi Hoteli Dubrovnik-Babin Kuk su u prvom ovogodišnjem polugodištu zabilježili povećanje ukupnih prihoda za 17 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 48,15 milijuna kuna. Od toga se 83,7 posto ili 40,33 milijuna kuna odnosi na poslovne prihode, što je porast od 55,5 posto. Pri tome najveći porast, od 77,7 posto, na 36,76 milijuna kuna, bilježe prihodi od prodaje u inozemstvu.

No, kako su istodobno, zbog povećanja noćenja, porasli i ukupni rashodi, za 35,4 posto, na 57,69 milijuna kuna, ukupni polugodišnji rezultat Hotela Babin Kuk je negativan. Ostvaren gubitak od 9,5 milijuna kuna za oko 8 milijuna kuna je veći nego u lanjskom prvom polugodištu, ali i, kako navode iz te tvrtke, za 2,5 milijuna manji od planiranog.

Tvrtka Hoteli Dubrovnik-Babin Kuk, jedna od najvećih hotelskih kuća na dubrovačkom području, u većinskom je vlasništvu porečkog Riviera Holdinga, koji od kraja lipnja ove godine ima udjel od 88,96 posto dionica.

Početkom kolovoza Riviera Holding je objavila i javni poziv za preuzimanje preostalih dionica Hotela Babin Kuk.

Hina