Info servis

Predstavljeno 2. izdanje publikacije "Javna dionička društva"

Strani investitor u hrvatske vrijednosne papire neće ulagati 'napamet', odnosno ako o njima nemaju osnovne poslovne informacije, koje u hrvatskim tvrtkama često nisu dostupne, kazao je na današnjem predstavljanju drugog izdanja publikacije "Javna dionička društva" član Uprave Erste vrijednosnih papira Roberto Motušić.

Ta publikacija, smatra Motušić, velikim dijelom rješava problem dostupnosti informacija.

Naime, kao i prvo, i drugo prošireno izdanje "Javnih dioničkih društava" donosi kratke profile svih javnih dioničkih društava prisutnih na hrvatskim burzama, njihove najznačajnije financijske pokazatelje, te listu njihovih najvećih dioničara.

Novost drugog izdanja su profili najznačajnijih tvrtki koje još ne kotiraju na burzama, npr. Ine, HEP-a, HT-a i sl.

Publikacija je ovaj put izdana i na engleskom jeziku i bila je sastavni dio materijala koje je hrvatska delegacija predstavljala na prošlotjednom summitu hrvatskih gospodarstvenika dijaspore u Clevelandu, rekao je jedan od urednika publikacije Josip Galinec.

Upravo zbog sudjelovanja na tom summitu u izradu publikacije uključio se i Hrvatski fond za privatizaciju (HFP), i to prikazom "Kuda ide privatizacija u Hrvatskoj", rekao je njegov predsjednik Damir Ostović.

Dodao je kako se potreba za takvom publikacijom pokazala i na samom summitu, s obzirom da se gotovo 70 posto upita na tom skupu odnosilo na poslovnu suradnju s tvrtkama koje su većinom ili u potpunosti privatizirane, a koje su velikim dijelom obuhvaćene "Javnim dioničkim društvima".

Uz ostalo, publikacija donosi i pregled razvoja hrvatskog tržišta kapitala, mogućnosti investiranja u Hrvatskoj, makroekonomskih trendova, stanja na tržištu nekretnina, kao i značajnijih događaja i kretanja na dvjema hrvatskim burzama.

Izdavač publikacije "Javna dionička društva" je konzultantska tvrtke "To One", koja je publikaciju pripremila u suradnji s dnevnim listom "Dnevnik".

Hina