Info servis

Počela gradnja "Eurotowera", jedne od najviših zgrada u Hrvatskoj

Tvrtke "Eurotower d.o.o." i "Hidorocommerce" objavile su na današnjoj konferenciji za novinare početak gradnje poslovnog nebodera "Eurotower", jedne od najviših poslovnih zgrada u Zagrebu i Hrvatskoj.

Riječ je o poslovnom tornju u Lučićevoj ulici u Zagrebu, između Ulice grada Vukovara, Humboldtove i Čazmanske koji će biti visok 96 metara i imat će 26 katova.

Kako je izvijestio Boris Kordić, direktor Hidrocommercea, tvrtke koja izvodi građevinske radove, ukupna investicija gradnje Eurotowera iznosi oko 38 milijuna eura.

Zainteresiranim klijentima vlasnici zgrade ponudit će 18.500 kvadratnih metara poslovnog prostora za najam te 370 parkirnih mjesta unutar pet podzemnih garažnih razina. Kordić nije želio reći koja je cijena najamnine ni koji su potencijalni korisnici zgrade, pojasnivši da je sve još u fazi neobvezujućih predugovora. No, kako se moglo čuti, glavni korisnik mogao bi biti iz bankarskih ili osiguravateljskih krugova.

Radovi na izgradnji počeli su sredinom svibnja, a prema procjenama zgrada bi trebala biti gotova u prosincu 2005. kada bi trebalo početi i useljenje, rekao je Kordić.

Autor arhitektonskog rješenja Marijan Hržić naglasio je kao jednu od prednosti Eurotowera kvalitetno riješenu prometna infrastruktura koja će u potpunosti odgovarati potrebama suvremene poslovne zgrade. Predviđeno je, naime, do završetka gradnje nebodera izgraditi novu četverotračnu prometnicu koja će spajati Ulicu grada Vukovara i Prisavlje.

Hina