Info servis

Od 1. lipnja Goran Radman Microsoftov predsjednik za jugoistočnu Europu

Od 1. lipnja ove godine Goran Radman, sadašnji generalni direktor Microsoft Adriatics regije, preuzet će dužnost jednog od pet regionalnih predsjednika Microsoft EMEA (Europa, Srednji Istok i Afrika), posebno zaduženog za područje Jugoistočne Europe, izvijestili su danas iz Microsofta Hrvatska.

Radman je na taj novi, visoki položaj unutar korporacije Microsoft imenovan zbog, kako navode, odličnih rezultata i uspješnog razvoja tržišta Adriatics regije posljednjih godina, u koju su uključene sve zemlje bivše Jugoslavije te Albanija. Osim toga njegove osobne kompetencije odgovaraju zahtjevima razvoja nove globalne Microsoftove poslovne strategije koja uključuje i potrebu interne reorganizacije na tržištima Centralne i Istočne Europe.

Na novom poslu Radman će biti odgovoran za razvoj strateških odnosa i suradnje s vladama i institucijama javnog i poslovnog sektora zemalja Jugoistočne Europe. Bavit će se i osiguranjem dodatne Microsoftove podrške zemljama regije u procesu priključivanja EU, kao i korištenjem investicijskih i strukturnih fondova za ostvarivanje integracijskih kriterija i razvojnih ciljeva EU, posebno na području informacijskog društva.

Goran Radman u korporaciju Microsoft ušao je 1996. kao direktor tvrtke Microsoft Hrvatska, a od 2000. do ove godine obavljao je dužnost generalnog direktora Microsoft Adriatics regije.

Hina