Info servis

Konferencija o poslovanju s proširenom EU idući tjedan u Zagreb

"Hrvatska tvrtka u europskom okruženju - Kako poslovati s proširenom Europskom unijom (EU)", naziv je poslovne konferencije koja će se 1. i 2. lipnja u organizaciji Centra za međunarodnu suradnju i razvoj - ProFuturo održati u zagrebačkom hotelu Opera.

Cilj ove konferencije, kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare, je svojevrsna edukacija hrvatskih poduzetnika i menadžera o sustavu pravila i standarda koji kreiraju poslovne odnose u i s EU.

Konferencija je organizirana kako bi poslovni ljudi u Hrvatskoj bolje upoznali načine unapređenja svog poslovanja s partnerima iz zemalja EU te doznali za modele financiranja vlastitih poslovnih projekata sredstvima iz fondova EU.

Na konferenciji će se govoriti i o iskustvima drugih tranzicijskih zemalja, osobiti Slovenije, u prilagodbi i nastupu njihovih poslovnih subjekata na tržištu EU.

Konferenciju će, kako je najavljeno, otvoriti ministrica europskih integracija Kolinda Grabar - Kitarović.

O hrvatskoj poljoprivredi i prehrambenoj industriji te izazovima s kojima se suočava na putu prilagodbe europskim integracijskim procesima govorit će ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, a o perspektivama i mogućnostima hrvatskog turizma u globaliziranoj turističkoj ponudi govorit će državni tajnik za turizam Zdenko Mičić.

Na konferenciji će biti riječi i o konkurentskim izazovima hrvatskih tvrtki na međunarodnom tržištu, mogućnostima sudjelovanja hrvatskih poslovnih subjekata u dostupnim programima EU, mogućnostima i preprekama ulaganja u Hrvatskoj itd.

Hina