Info servis

Pliva 12. svibnja emitira obveznice u vrijednosti 75 milijuna eura

Farmaceutska kompanija Pliva emitirat će 12. svibnja ove godine na domaćem tržištu obveznice u vrijednosti 75 milijuna eura, s fiksnom godišnjom kamatnom stopom i polugodišnjom isplatom kamate, objavili su danas iz te tvrtke.

Obveznice će dospijevati 2011. godine, a sredstva prikupljena ovom emisijom obveznica, kažu u Plivi, koristit će se u opće poslovne svrhe.

Obveznice su denominirane u eurima, a plaćanje kamata i glavnice će se vršiti u kunama po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke (HNB) na dan plaćanja.

Prinos obveznica utvrdit će se na temelju prinosa na sedmogodišnji kamatni "Euroswap", utvrđenog dva dana prije datuma izdanja obveznica, uvećanog za premiju koja će odražavati kreditni rizik izdavatelja, te trenutačnu situaciju na tržištu kapitala.

Prospekt za izdavanje Plivinih obveznica Komisija za vrijednosne papire odobrila je 22. travnja ovem godine.

Zajednički agenti i pokrovitelji emisije su Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria i Zagrebačka banka, dok će Agent uvrštenja na službeno tržište Zagrebačke burze biti Interkapital vrijednosni papiri; Središnja depozitarna agencija vršit će usluge pribroja i namire, dok će Zagrebačka banka vršiti dužnost Povjerenika.

Hina