Info servis

Imenovani novi članovi Uprave Kraša

Na redovnoj sjednici Nadzornog odbora Kraša održanoj danas u Zagrebu donesena je odluka o imenovanju Uprave Kraša u sastavu Zvjezdana Blažić, Tomislav Jović i Darko Radišić, priopćeno je iz te tvrtke.

Odluka o imenovanju nove Uprave sukladna je zaključcima Nadzornog odbora od rujna protekle godine prema kojima će se broj i sastav nove Uprave definirati po završetku poslovne godine, a prema postojećim planovima daljnje racionalizacije i povećanja efikasnosti poslovanja

Konditorska industrija Kraš u prošloj je godini na tržište plasirala ukupno 26.170 tona proizvoda, od čega je 17.900 tona realizirano na domaćem tržištu, te 8.270 na inozemnim tržištima, objavili su nedavno iz te tvrtke. Temeljem ostvarenog obujma prodaje očekuju se financijski rezultati koji će omogućiti nastavak rasta i razvoja kompanije.

Tako je Kraš u zadnjem tromjesečju 2003. godine povećao prihode na domaćem tržištu za 7,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je u izvozu ostvaren rast prihoda od 11,7 posto.

Kraš na domaćem tržištu konditorskih proizvoda i dalje ima lidersku poziciju.

Dugoročno definirana strategija širenja na regionalna tržišta tijekom protekle godine realizirana je i akvizicijom Mire, najvećeg proizvođača keksa i vafla u Bosni i Hercegovini. Uspješno je ostvaren i povrat sedam prodajnih i dva veleprodajna distributivna centra u Srbiji, čime je ostvarena pretpostavka za daljnji rast poslovanja na ovom tržištu.

Hina