Info servis

Agrokor planira daljnja ulaganja u Srbiji

Koncern Agrokor planira u ovoj godini investirati 30 milijuna eura na tržištu Srbije, potvrdili su iz tog koncerna.

Od tog planiranog iznosa Agrokor je, pojasnili su, već uložio 6,5 milijuna eura za kupovinu poslovne zgrade i pripadajućeg zemljišta tvrtke IMT Fabrika odlivaka i modela dd u stečaju, u kojoj planiraju smjestiti distributivni centar za Frikom. Kupac je zapravo tvrtka Frikom, koja je zgradu kupila na usmenom javnom nadmetanju u listopadu prošle godine.

Iz Agrokora su potvrdili kako Frikom još uvijek ne ostvaruje dobit, no, ponovo ističu kako će cjelokupna ostvarena dobit, koja se već očekuje u ovoj godini, biti reinvestirana.

Po planovima, u Frikom će ove godine biti uloženo 10 milijuna eura. Od kada je prošle godine Agrokor postao većinski vlasnik Frikoma, u tu je tvrtku uloženo 35 milijuna eura. Proizvodnja sladoleda je u stalnom porastu, a iz Agrokora najavljuju da će pojedine vrste Frikomovih sladoleda izvoziti na tržište Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Iz Agrokora su također izvijestili kako se ne namjeravaju natjecati za kupnju proizvođača mineralne vode i sokova "Knjaz Miloš", ali ostavljaju mogućnost za suradnju.

Hina