Info servis

Stjepan Čuljak i njegov partner poduzetnici godine u Njemačkoj

Stjepan Čuljak i njegov partner Thomas Menthe izabrani su za poduzetnike godine u SR Njemačkoj, u izboru Akademije za poslovno vodstvo (Akademie fur fuhrungkrufte Leonberg).

Stjepan Čuljak je direktor i vlasnik tvrtke CM Exclusive Weine GmbH iz Munchena koja se bavi trgovinom vrhunskim vinima. Čuljak je prvi Hrvat koji je u Njemačkoj dobio ovo priznanje.

Nagrada za poduzetnika godine Akademije za poslovno vodstvo jedna je od triju najuglednijih takvih nagrada u Njemačkoj. U utrci za ovaj prestižni naslov mogu sudjelovati vlasnici poduzeća s više od 30 zaposlenih koji su istodobno vode tvrtku, koji su postigli izvanredne poslovne rezultate i koji dobiju pozitivnu ocjenu svojih zaposlenika i suradnika. Potonji uvjet daje posebnost ovoj nagradi - posebno se cijeni mišljenje zaposlenih o kvaliteti vodstva i odnosu poduzetnika prema svojim suradnicima.

Procjenu o ovim pitanjima zaposlenici iskazuju u posebnoj anketi koju provodi Akademija za poslovno vodstvo. Jedan od uvjeta za sudjelovanje u izboru za poduzetnika godine je upravo njegova spremnost da dopusti provedbu ove ankete u svom poduzeću. U anketi se ocjenjuju način i kultura vodstva te kvaliteta horizontalne i vertikalne komunikacije u tvrtki. Zaposlenici također procjenjuju mogućnosti za svoje napredovanje te stupanj topline radnog ozračja.

U obrazloženju Akademije u povodu nagrade za Stjepana Čuljka, posebno se ističe visok stupanj povjerenja koje u njega imaju zaposlenici. U spomenutoj anketi Čuljku su dali 86 od mogućih 100 bodova. Također, naglašava se i zadovoljstvo preko 25 tisuća kupaca iz političkog, privrednog, zabavnog i kulturnog života te Čuljkova angažiranost u humanitarnim akcijama u Južnoj Africi i zemljama trećeg svijeta.

Dodjela nagrade za poduzetnika godine održat će se u subotu, 31. siječnja u M?nchenu. Očekuje se da će svečanosti prisustvovati više stotina uglednika iz gospodarskog i političkog života Njemačke.

Hina