Info servis

Izvozni poslovi Ericsson Nikole Tesle vrijedni 11,3 milijuna eura

Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je veći broj novih ugovora sa svojim poslovnim partnerima na izvoznim tržištima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori te u Rusiji, Kazahstanu i Kirgistanu. Poslovi su vrijedni 11,3 milijuna eura, objavili su iz te kompanije.

Riječ je o ugovorima o isporuci opreme i rješenja za nove sustave fiksne i mobilne telefonije te poslovne sustave kao i ugovorima za proširenje kapaciteta postojećih telekomunikacijskih sustava.

S sarajevskim operatorom BH Telecomom potpisana su dva ugovora, vrijedna ukupno 7,5 milijuna eura. Ovim poslovima osigurat će se proširenje kapaciteta fiksne i mobilne GSM mreže BH Telecoma, a realizacija ugovora je u prvome polugodištu 2004. godine.

Istodobno je s operatorom Telekomom Srpske (iz Republike Srpske) potpisan ugovor o proširenju fiksne mreže, vrijedan 1,6 milijuna eura.

Sa crnogorski operatorom mobilne telefonije Monet ugovorena je isporuku GPRS, 2,5 generacije mobilnih sustava. Posao je vrijedan 1,4 milijuna eura.

Na tržištu Ruske Federacije najveći posao sklopljen je s operatorom MGTS (Moskovska gradska telefonska mreža). Riječ je o proširenje deset AXE centrala, a posao je vrijedan blizu 2,6 milijuna dolara.

S kompanijom Satel, ugovorena je isporuka dviju novih AXE centrala u suvremenoj Enabler aplikaciji. Posao je vrijedan više od 1 milijun dolara.

Hina