Info servis

Kamen Ingrad završava 2003. s 400 milijuna kuna prihoda i 25 milijuna kuna dobiti

Tvrtka "Kamen Ingrad" iz Velike kod Požege poslovnu će 2003. završiti s ukupnim prihodom od 400 milijuna kuna te dobiti koja će, po procjenama, iznositi oko 25 milijuna kuna, istaknuo je na današnjem susretu s novinarima predsjednik Uprave "Kamen Ingrada" Vlado Zec.

Zec posebice izdvaja za iduću godinu već dogovorene poslove odnosno ugovore za radove na autocestama diljem Hrvatske vrijedne pola milijuna kuna.

Ističući da je proizvodnja kamena po količine dosegla prijeratne "zlatne" 90-godine, prvi čovjek tvrtke vjeruje da će iduće godine "Kamen Ingrad" biti još prisutniji na tržištu zemalja bivše Jugoslavije prije svega BiH i Srbije. Očekuje da će njegova tvrtka biti prisutna na "presvlačenju" dionice autoceste Beograd-Bajakovo te isporučivati kamen za područje Rume, Novog Sada i Subotice, kao i da će zajedno sa sarajevskim tvrtkama "Hidrogradnjom" i "Put-Sarajevo" biti jedan od izvođača radova na koridoru VC.

Prioritet u 2004. godini, kada je riječ o kamenolomima, bit će dobivanje bilo koncesije bilo uslužnosti na pet godina od resornog ministarstva što bi omogućilo daljnja ulaganja u proizvodnju iznimno kvalitetnog tehničkog kamena.

Zbog sve većeg obima radova, predsjednik Uprave "Kamen Ingrada" najavljuje zapošljavanje novih 300-ak ljudi u idućoj godini. Dio njih, kaže, bit će angažiran na nastavku izgradnje hotela u Velikoj, vrijednog 45 milijuna kuna, izgradnji poslovnog centra vrijednog 25 milijuna kuna također u Velikoj te sportskim dvoranama koje se grade na području Požeško-slavonske županije.

Zec je najavio i daljnja investicijska ulaganja u kupnju nove opreme i tehnologije, postavljanje novih transportnih traka te proširenje asortimana proizvoda u Tvornici betonskih proizvoda i suhih mješavina, za što će biti uloženo 20-ak milijuna kuna. Isto tako najavljeno je i otvaranje nove poslovne jedinice s poslovnim centrom tvrtke u Opuzenu, gdje tvrtka Kamen Ingrad gradi kolektorsku mrežu.

Hina