Info servis

Pliva Kerumu prodala imovinu u Trogiru

Farmaceutska kompanija Pliva prodala je za 31 milijun kuna splitskom trgovačkom lancu "Kerum" svoju dosadašnju lokaciju u Trogiru, na kojoj se nalazio Plivin pogon, stoji u obavijesti Plive koju danas prenosi Zagrebačka burza.

Prilikom predstavljanja nove poslovne organizacije Plive u listopadu ove godine predsjednik Uprave Plive Željko Čović izjavio je kako je trogirski pogon dugo godina nerentabilan, kako se pokušavalo i kontaktiralo sa 14 tvrtki, potencijalnih strateških partnera ili kupaca spremnih za preuzimanje pogona i zaposlenika, no u tome se nije uspjelo. Zbog toga su se u Plivi odlučili na zatvaranje pogona te raspisivanje javnog natječaja da se nađe kupac za lokaciju.

Tada je Čović izjavio kako zainteresiranih za tu atraktivnu lokaciju ima dosta, a hoće li tamo biti proizvodnja ili nešto drugo, ne može se znati.

Novi vlasnik, tvrtka "Kerum" Željka Keruma, nacionalni je trgovački lanac s gotovo 50 maloprodajnih i veleprodajnih objekata u Hrvatskoj. Tvrtka je osnovana 1990. godine, zapošljava 813 djelatnika i raspolaže s imovinom tržišne vrijednosti od oko 25 milijuna eura, stoji u priopćenju s Burze.

Hina