Info servis

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj izabrao novo vodstvo

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj nastojao je u ovogodišnjem djelovanju pojačati svoj utjecaj kao zastupnika gospodarskih interesa u području zaštite okoliša, a njegove su članice poput Ericsson Nikole Tesle, Zagrebačke banke, Dalmacijacementa, Coca Cola Beverages Hrvatske i drugih, dobile niz priznanja u zaštiti okoliša i načinu upravljanja.

Istaknuto je to na današnjoj godišnjoj skupštini Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, na kojoj su izabrani novi predsjednik i dopredsjednik skupštine, te novo Upravno vijeće od devet članova.

Predsjednik skupštine u razdoblju 2004.-2005. bit će predstavnik tvrtke Ericsson Nikola Tesla (ERNT) , a kako je ERNT u reorganizaciji ta će tvrtka do kraja siječnja odrediti osobu koja će obnašati tu dužnost. Do tada će, kako je rečeno, tu dužnost obavljati dosadašnja dopredsjednica savjeta Dubravka Bačun, savjetnica za okoliš u Ericssonu Nikoli Tesli.

Novi dopredsjednik skupštine je direktor Zagrebačkog velesajma Davorin Spevec.

Dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Bruno Filipi, predsjednik Uprave Coca Cola Beverages Hrvatska, podnoseći izvješće o radu Savjeta kazao je da su željeli pojačati ugled i utjecaj Savjeta kao zastupnika gospodarskih interesa u području zaštite okoliša.

Založio se da Savjet nastavi s aktivnostima usmjerene ka poboljšanju propisa na tom području. Napomenu je i kako su prvi put nastupili zajednički s Hrvatskom udrugom poslodavaca prema Saboru, Vladi i Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja. Jednim od većih ostvarenih ciljeva Filipi je ocijenio da su ove godine uspjeli odrediti poslovne ciljeve i kriterije za mjerenje uspješnosti.

Hina