Info servis

Tvrtka Ipim predstavila prvi hrvatski automobil za poslovne inicijative

Tvrtka za proizvodnju opreme od nehrđajućeg materijala "IPIM" predstavila je danas prvi automobil za poslovne inicijative proizveden u Hrvatskoj.

Automobil je izrađen na bazi KIA-ina kombija, model 2700, dizajniran je u stilu dvadesetih godina prošlog stoljeća, može služiti za prijevoz robe ili putnika, ali glavna namjena su mu promotivne aktivnosti.

Osnovni model prodavat će se po cijeni od 42,5 tisuća eura, a ovisno o namjeni moguće su furgon, bus ili kamion izvedbe. Prva dva primjerka IPIM će isporučiti stranom kupcu krajem mjeseca, koji ih je naručio uz mini pivovaru, također proizvod IPIM-a. Početkom iduće godine obavit će se svi potrebni atesti koji će omogućiti prodaju na tržištu Europske unije, najavio je predsjednik Uprave IPIM-a Ivo Nauković.

Zasad bezimeni automobil neće se proizvoditi u velikim serijama, budući da se izrađuje ručno, naglasio je Nauković. Po njegovim predviđanjima, 2005. godine IPIM će moći proizvoditi jedan automobil tjedno, odnosno oko 50 godišnje.

U IPIM-u su vrlo optimistični u pogledu mogućnosti proizvodnje i plasmana ovog "modernog oldtimera", jer su potencijalni kupci na inozemnim sajmovima pokazali interes za kupnju, rekao je Nauković. K tome, kako kaže, IPIM je nakon odustajanja engleskog proizvođača sličnih vozila ostao njihov jedini europski proizvođač.

Hina