Info servis

Njemački LINDE zainteresiran za ulaganje u ĐĐ-tvornicu poljoprivrednih strojeva

Njemačka tvrtka LINDE pismom namjere iskazala je ozbiljnu spremnost za ulaganje u Tvornicu poljoprivrednih strojeva i uređaja Đure Đakovića, lociranu u Županji, objavio je danas predsjednik Uprave Đure Đakovića Dragan Marčinko.

Kazao je kako su primili pismo namjere tvrtke LINDE koja je pod određenim uvjetima zainteresirana postati većinskim, a dugoročno i stopostotnim vlasnikom te tvornice i u njoj proizvoditi viličare. "Činjenica je da je Županja kao lokacija vrlo interesantna. To je jedna od elitnih tvornica Đakovića koja uz površinu koju zauzima ima još toliko slobodnog prostora za proširenje i izgradnju novih hala", kazao je Marčinko.

Na konferenciji za novinare izneseni su i podaci o poslovanju grupacije Đure Đakovića u prvih deset mjeseci ove godine, po kojima je zabilježen rast zapošljavanja i plaća te sedam puta manji gubitak nego li je bio u istom razdoblju prošle godine.

"Kada bi se iz bilanci isknjižio učinak stečaja Županjske banke, grupacija Đaković poslovala bi pozitivno", kazao je Marčinko. Negodovao je i što se Đaković, kako je rekao, uvijek svrstava među gubitaše, a da se pri tom ne gleda koliko ljudi zapošljavaju i koliki ostvaruju promet.

Naveo je i primjer da se za prošlu godinu Đaković navodi kao jedan od najvećih gubitaša, ali ga istodobno nema među rezultatima poslovanja 400 najvećih tvrtki u Hrvatskoj, iako, sa 2200 radnika, "ostvaruje prihode i poslovne rezultate kojima veći dio tih tvrtki nije ni blizu", kaže Marčinko.



Hina