Info servis

U Komori Zagreb prezentacija škole Ekonomskog instituta po MBA programu

Ekonomski institut Zagreb održao je danas u HGK-Komori Zagreb prezentaciju svoje, ove godine osnovane, "Međunarodne poslijediplomske školu za poslovno upravljanje Zagreb", a koja će na tom Institutu od početka iduće godine provoditi međunarodni MBA program razvijen u suradnji sa "Kelly School of Business" američkog Indiana sveučilišta.

Na prezentaciji, kojoj je prisustvovalo 10-ak zainteresiranih predstavnika hrvatskih tvrtki i članova zagrebačke Komore, istaknuto je da će se upisi i polaganje međunarodnih ispita za tu školu održati tijekom ove jeseni. Planiran je upis 30 polaznika, koji uz završen fakultete i tri ili više godina radnog iskustva na upravljačkim poslovima trebaju imati i dvije poslovne preporuke te dobro poznavati engleski jezik, budući će se predavanja odvijati na tom jeziku, a većina predavača bit će stručnjaci iz inozemstva. Uz menadžere iz tvrtki škola je otvorena i državnim dužnosnicima, posebno onima koji rade u gospodarskim institucijama.

Za program sastavljen od 20 kolegija, u ukupnom trajanju od 18 mjeseci, od kojih su zadnja dva predviđeni za praktični dio u tvrtkama i izradu magisterija, polaznici trebaju izdvojiti 15 tisuća eura. Po završetku oni će, uz diplomu magisterija poslovnog upravljanja, dobiti i certifikat o završenom MBA programu.

"Međunarodna poslijediplomska škola za poslovno upravljanje Zagreb" (International Graduate Business School-IGBS Zagreb) dobila je suglasnost Ministarstva znanosti i tehnologije, a potporu su, kako se danas čulo, dali i Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP).

Hina