Info servis

HGK i HOK potpisali ugovor o suradnji

Čelnici Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske obrtničke komore (HOK) potpisali su danas sporazum o međusobnoj dugogodišnjoj suradnji s ciljem unaprjeđenja i proširenja daljnjeg zajedničkog rada.

Sporazum su potpisali predsjednik HGK Nadan Vidošević i predsjednik HOK-a Mato Topić koji su istaknuli kako je sporazum dobar primjer institucionalne suradnje koja je nužna u svim područjima.

Sporazumom o međusobnoj suradnji poslana je poruka koliko je važna institucionalna suradnja koja je nužna na svim razinama kako bi se osigurao stabilan i održiv napredak u godinama koje dolaze, kazao je Vidošević.

Topić ističe kako HOK sporazumom jača tradicionalnu suradnju sa HGK, posebice u zajedničkom nastupu na sajmovima, unapređenju strukovne izobrazbe, a sve s ciljem stvaranja konkurentnog gospodarstva.

Sporazum između HGK i HOK-a obuhvaća rad na provedbi zajedničkog nastupa na sajmovima, unapređenju sustava strukovne izobrazbe, promociji cjeloživotnog učenja, daljnjem promicanju suradnje na promociji projekta "Vrijedne ruke", pripremi i realizaciji projekata financiranih iz predpristupnih fondova EU te drugih projekata koji su bitni za podizanje konkurentnosti.

Sporazum predviđa i zajednički rad na edukaciji i informiranju gospodarstvenika o korištenju strukturnih i kohezijskih fondova, unapređenje međusobnih savjetodavnih usluga itd.



Hina