Info servis

Grupa Banco Popolare poslovala s dobiti u drugom tromjesečju

Talijanska banka Grupa Banco Popolare izvijestila je da je u drugom tromjesečju 2010. ostvarila neto dobit od 360 milijuna eura, dok je u istom razdoblju prošle godine poslovala s gubitkom od 14,4 milijuna eura.

Kako se dalje navodi u bančinom priopćenju, u prvih šest ovogodišnjih mjeseci Grupa je zabilježila konsolidiranu neto dobit od 437 milijuna eura. Od toga se 228 milijuna eura odnosi na neto dobit Banca Italease koja je integrirana nakon akvizicije 1. srpnja 2009. zbog čega podaci nisu u potpunosti usporedivi, pojašnjavaju dalje u banci.

Samo na Banco Popolare u prvih šest mjeseci otpada dobit od 208,9 milijuna eura, što je povećanje za 2,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, odnosno prije integracije Banca Italease.

U istom su razdoblju bančini neto kamatni prihodi, ako se izuzme Banca Italease, smanjeni za 7,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznosili su 945 milijuna eura. Istodobno, neto prihodi od provizija uvećani su za 9,6 posto, na 647 milijuna eura.

Operativna dobit, bez Banca Italease, u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci iznosila 732 milijuna eura i bila je za 2,4 posto viša u odnosu na isto razdoblje prošle godine, navodi se u poslovnom izvješću.

Ako se pribroje i rezultati Banca Italease, neto kamatni prihodi Grupe iznosili su u prvom polugodištu 944,6 milijuna eura. Neto prihodi od provizija iznosili su 653,4 milijuna eura a operativna dobit 704 milijuna eura.Hina