Info servis

Matijašević: sindikati u srijedu u 13 sati predaju Luki Bebiću potpise za referendum

Sindikati će u srijedu u 13 sati predsjedniku Hrvatskog sabora Luki Bebiću predati prikupljenih 813.016 potpisa građana na zahtjev za raspisivanjem referenduma protiv Vladina prijedloga izmjena Zakona o radu (ZOR), najavio je danas predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević.

Po Matijaševićevim riječima, sindikati su fotokopirali sve potpise i provjerili njihovu čitkost, a papiri s potpisima ukupno su teški oko 190 kilograma. Mi nismo provjeravali JMBG (jedinstveni matični broj građana), to neka rade službe u Saboru, kazao je Matijašević.

Po tvrdnji predsjednika HUS-a, sindikatima je od početka akcije prikupljanja potpisa "u fokusu jedino bio ZOR". "Nikakva politizacija, nikakve jeftine političke utakmice nas ne interesiraju i nikome nećemo dati da uskoči u našu akciju", ustvrdio je Matijašević.

Pet sindikalnih središnjica organiziralo je prikupljanje potpisa od 9. do 23. lipnja, a sindikalni čelnici najavili su da će potpise predati u završnici ljetnog zasjedanja Sabora, kako referendum ne bi mogao biti raspisan tijekom ljeta, kada veliki broj građana neće biti u svojim domovima.

Hina