Info servis

Lura o mogućoj suradnji s Ljubljanskim mlekarnama

Prehrambena industrija Lura pregovara o mogućnostima suradnje s Ljubljanskim mlekarnama koji ne isključuju i mogućnost kapitalnog povezivanja, ukoliko se ona, pojasnili su u Luri, pokaže kao realna i ekonomski opravdana za obje strane.

U Luri napominju kako su razgovori još u ranoj fazi te da su u skladu sa svojom strategijom širenja na tržišta srednje i istočne Europe, posebice tržišta u regiji, ostvarili kontakte s još nekim prehrambenim tvrtkama u Sloveniji.

U Luri posebice ističu kako su otvoreni za različite oblike poslovne suradnje i povezivanja, pri čemu je presudno da obje strane vide neposrednu korist, odnosno vlastiti interes kojim bi takva suradnja mogla rezultirati.

Za sljedeće srednjoročno razdoblje, istaknuli su u Luri, uz diverzifikaciju postojećeg mliječnog biznisa, kompanija planira i snažniji iskorak na tržišta zemalja srednje i istočne Europe, pri čemu su u prvom planu tržišta u neposrednom okruženju. U tom smislu, a vodeći računa o ekonomskim i zakonsko-regulativnim implikacijama proširenja Europske unije u svibnju 2004. godine, Lura je počela sustavno analizirati potencijal navedenih tržišta i prikupljati informacije o većem broju kompanija prikladnih za razne oblike strateškog povezivanja, što bi ubrzalo Lurin prodor u regiju, ističu iz te tvrtke.

Hina