Info servis

Od danas počinje djelovati Erste&Steirmarkische bank d.d. Rijeka

Riječka banka d.d. i Erste & Steiermarkische Bank d.d. od danas, 1. kolovoza, formalno pravno i tehnički su spojeni u jednu banku - Erste&Steiermarkische Bank d.d. Rijeka, a prvi radni dan nove ESB banke bit će 6. kolovoza.

Time je, ističu u Banci, uspješno okončan postupak fuzije dviju banaka, započet u rujnu prošle godine. Uvođenje novoga logotipa banke i usklađivanje vizualnog identiteta započet će u rujnu, a trajat će nekoliko mjeseci.

Najviše promjena u radu nove banke bit će u platnom prometu, odnosno promjeni poslovnih računa fizičkih i pravnih osoba. Spajanje svih poslovnih računa i podataka u jedinstvenu bazu provodit će se u razdoblju od 2. do 4. kolovoza. Sve uplate zaprimljene na stare poslovne račune automatski će biti usmjerene na nove poslovne račune. Automatsko povezivanje novih i starih poslovnih računa trajat će godinu dana, do 2. kolovoza 2004.

U ESB-u ističu da će nova banka sada poslovati kroz 116 poslovnica, a do kraja godine najavljuju otvaranje poslovnica u Rijeci, Šibeniku i Požegi.

Po ukupnim, nerevidiranim podacima na dan 30. lipnja, bilanca nove banke je 15,8 milijardi kuna, a ukupni kapital 1,51 milijardu kuna. Bruto dobit banke na kraju prvog polugodišta iznosila je 140 milijuna kuna.

Banku vodi peteročlana Uprava na čelu s Petrom Radakovićem.



Hina