Info servis

Deutsche Bank i dalje revidira svoje poslovne operacije

Najveća njemačka banka Deutsche Bank potvrdila je danas nastavak kontinuirane revizije svojih operacija s ciljem odvajanja onih djelatnosti koje nisu osnovne, no demantirala je pisanje jednog časopisa da planira otpustiti 5.500 zaposlenika.

U toj banci, po riječima njezina glasnogovornika, traže mogućnosti prijenosa pojedinih poslovnih funkcija na ugovorne kompanije ili u zemlje s niskim troškovima rada poput Indije. Trenutno je fokus na bančinom Odjelu globalne tehnologije i operacija, koji širom svijeta zapošljava 10.800 radnika na razvitku softvera, prekograničnim kupovinama i upravljanju informatičko-tehnološkim procesima.

"Odlučili smo prenijeti odjel za razvitak osobnog softvera, koji zapošljava 150 ljudi, na kompaniju za tehnološke usluge Accenture", kazao je taj glasnogovornik. Ni jedna druga odluka još nije donesena. On je demantirao pisanje njemačkog Die Welta da je odlučeno ukinuti nekih 5.500 radnih mjesta.

Ta banka već nekoliko godina odjele za razvitak softvera seli u Indiju. Početkom godine prebacila je i svoj glavni računalni centar, koji zapošljava 1.000 djelatnika, na američku tvrtku IBM. Krajem ovogodišnjeg ožujka Deutsche Bank je zapošljavala 71.000 djelatnika, nakon što je provela veći dio svog programa otpuštanja s ciljem ukidanja 14.500 radnih mjesta.



Hina