Info servis

Obustava trgovanjem dionica Viktora Lenca na Zagrebačkoj burzi do odluke Vlade

Zagrebačka burza će sukladno pravilima uvrštenja u prvu Kotaciju obustaviti trgovinu redovnim dionicama Brodogradilišta Viktor Lenac d.d. do dostave priopćenja o odluci Vlade Republike Hrvatske o uvjetima i davanju garancije Lencu, izvijestili su sa Zagrebačke burze.

Vlada bi danas trebala donijeti odluku da li će sa 2,5 milijuna dolara pomoći zatvaranju financijske konsolidacije brodogradilišta Viktor Lenac.

Sa Zagrebačke burze su danas izvijestili i da su iz Lenca dobili obavijest da je pismo koje je predsjednik Uprave tog riječkog brodogradilišta Damir Vrhovnik (objavljeno u Novom listu 9. srpnja) uputio svim sudionicima dogovora oko Lenca bilo isključivo njima i namijenjeno. Stoga je njegova dostava u medije bila neovlaštena te predstavlja odavanje poslovne tajne, navode iz "Viktora Lenca".

Vrhovnikovo je pismo upućeno na adrese svih sudionika višemjesečnih pregovora i dogovora oko osiguranja financijskih sredstva nužnih za dovršetak razvojnih programa Brodogradilišta i nedostajućih obrtnih sredstava, a dostavljeno je kao odgovor na protuprijedlog Raiffeisenbank Austria od 2. srpnja.

"Iz tog razloga sadržaj pisma isključivo je bio namijenjen sudionicima pregovara i predstavlja dio opsežne prepiske i komunikacije vođene između svih sudionika. Stoga se može zaključiti da je njegova dostava u javne medije bila neovlaštena te predstavlja odavanje poslovne tajne", navodi se u obavijesti iz Lenca.

Hina