Info servis

GfK Grupa – manager iz Hrvatske imenovan za regionalnog direktora

Odlukom regionalne uprave GfK Grupe iz Beča, Dinko Svetopetrić imenovan je direktorom Consumer Tracking divizije za regiju Centralna i Istočna Europa. Na novu poziciju g. Svetopetrić dolazi s mjesta direktora GfK – Centra za istraživanje tržišta iz Zagreba.

Novi posao obuhvaća koordinaciju ConsumerScan istraživačkog projekta koji GfK provodi u deset zemalja regije: Rusiji, Ukrajini, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori, te Hrvatskoj. Dinko Svetopetrić 1998. godine završio je poslijediplomski MBA studij Sveučilišta u Zagrebu, a diplomirao je na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu dvije godine ranije.

GfK Grupa jedna je od pet vodećih svjetskih kompanija za tržišna istraživanja. Osim centrale u Njemačkoj ima 120 poduzeća lociranih u 50 zemalja svijeta. U 2002. godini Grupa je dostigla prihode u iznosu 559 milijuna EUR, a svoje u četiri poslovne strateške jedinice, Consumer Tracking, Non-Food Tracking, Media i Ad hoc istraživanja, trenutno zapošljava nešto više od 5 tisuća zaposlenika.

Hina