Info servis

Tvrtka VIPnet obilježila četiri godine uspješnog poslovanja

U četiri godine postojanja tvrtka VIPnet je od operatera mobilne telefonije prerasla u stabilnu telekomunikacijsku kompaniju, povećavši prošle godine svoj udio na hrvatskom tržištu na 50,3 posto, a za iduće razdoblje najavljuju izgradnju nove poslovne zgrade na Žitnjaku, prijavu za UMTS licencu po objavi natječaja te ulazak u fiksnu telefoniju.

Istaknuto je to na današnjoj, godišnjoj konferenciji za novinare VIPneta, organiziranoj u povodu četiri godine rada te tvrtke.

VIPnet je sa komercijalnim radom počeo 1. srpnja 1999. godine, a od tada do danas broj korisnika je povećan na 1,1 milijun. Od svibnja ove godine u 99 postotnom je vlasništvu austrijske telekom tvrtke 'mobilkom austria', dok jedan posto ima zagrebački "Večernji list".

Predsjednik Uprave Josef Vinatzer istaknuo je da je VIPnetovim signalom do sada pokriveno 98,4 posto populacije Hrvatske te da su polovica od tisuću zaposlenih - žene.

Podsjećajući na porast svih ključnih brojki u prošlogodišnjem poslovanju, Vinatzer je istaknuo 10-ak novih usluga koje su ponudili svojim korisnicima te rad Službe za korisnike koja je u godinu dana primila i odgovorila na više od četiri milijuna telefonskih poziva.

Za iduće je razdoblje najavio izgradnju nove poslovne zgrade na Žitnjaku, koja bi trebala biti završena do 2005. godine i u sklopu koje će na 10 tisuća četvornih metara svojim zaposlenicima ponuditi, uz sve poslovne usluge, i usluge vrtića, jaslica, fitness centra, bazen, garaže i drugo.

Vinatzer je naglasio da je VIPnet spreman za prijavu na predstojeći natječaj za licencu UMTS-a, čiju je probnu mrežu u Hrvatskoj već instalirao te javnosti predstavio u svibnju ove godine. Ponovio je i zanimanje VIPnet-a za ulazak u fiksnu telefoniju, ali tek po promjeni uvjeta i cijene te koncesije, koja iznosi 40 milijuna kuna i koju drži previsokom.

Na današnjoj konferenciji predstavljen je i novi financijski direktor VIPnet-a Dino Dogan koji je iznio i rezultate poslovanja za prvo tromjesečje ove godine. Prva tri mjeseca VIPnet je završio sa porastom dobiti od 11,1 posto, na 65,3 milijuna eura, te porastom operativne dobiti (EBITDA) od 25 posto, na 27,9 milijuna eura.



Hina