Info servis

Gradnja Eurocentera u Miramarskoj počinje u srpnju

Gradnja poslovne zgrade "Eurocentera" na šest etaža, ukupne uredske površine 8.180 četvornih metara, trebala bi započeti idući mjesec, a ukupna vrijednost te investicije u zagrebačkoj Miramarskoj ulici je oko 16 milijuna eura, najavila je danas nositelj i investitor tog projekta tvrtka Immorent, podružnice bankarske grupacije Erste & Steiermarkische.

Voditelj projekta Eurocenter Zagreb Josip Karaman kazao je da od ukupne vrijednosti investicije od oko 16 milijuna eura, tri milijuna otpada na troškove zemljišta, oko 10 milijuna eura su troškovi gradnje, a tri milijuna eura su troškovi projektiranja, lokacijske i građevne dozvole i ostaloga. Gradnja zgrade s aluminijsko-staklenom fasadom trajat će oko 14 mjeseci, radovi bi trebali početi idući mjesec, te biti završeni u prosincu 2004.

Immorent je tvrtka koja se bavi leasingom i financiranjem vlastitih projekata gradnje nekretnina, kazao je direktor tvrtke Željko Topić. Dodao je da su lani na međunarodnom planu Immorent ostvario ugovora ukupno vrijednih 918 milijuna eura, a u Hrvatskoj 55 milijuna eura. Napomenuo je da im je cilj da vrijednost ugovora sklopljenih u Hrvatskoj dosegne vrijednost 65 do 70 milijuna eura.

Arhitekt Nenad Bach, koji je projektirao zgradu, kazao je da je riječ o poslovnoj zgradi s pet etaža, te šestom uvučenom etažom koja je pokrivena lebdećom krovnom pločom, a da će biti građena u stilu šezdesetih godina prošlog stoljeća kako ne bi odudarala od okolnih zgrada, primjerice gradske vijećnice.

Na oko 1.400 četvornih metara uredske površine na svakom katu maksimalan broj najmoprimaca je četiri, a najam će biti 19 eura po četvornom metru, kazano je.

Hina