Info servis

Tvrtka TIS PU predstavila proizvod "Sterling Integrator"

Zagrebačka informatička tvrtka TIS PU, ovlašteni distributer američke tvrtke Sterling Commerce, predstavila je danas proizvod-informacijsko rješenje "Sterling Integrator", namijenjen potpunoj integraciji informatičkih sustava i upravljanju poslovnim procesima unutar neke tvrtke, koje mogu koristiti tvrtke svih veličina.

Rješenje "Sterling Integrator" na europskim se tržištima pojavio krajem prošle godine, a danas počinje predstavljanje proizvoda na hrvatskom i slovenskom tržištu, gdje tvrtka TIS PU ima svoju kćer-tvrtku.

To rješenje, kako je kazao predstavnik Sterling Commerca za Europu Jakov Jurić, integrira poslovne sustave unutar neke tvrtke, ali i poslovne sustave vanjskih partnera pojedine tvrtke u jednu cjelinu, što znatno olakšava poslovanje te donosi uštede. Rješenje je sastavljeno od modula, čije se cijene kreću od desetak tisuća do nekoliko milijuna američkih dolara, ovisno o broju traženih modula i potrebama klijenata za primjenu. Rješenje osigurava i elektroničku razmjenu dokumenata između poslovnih partnera.

Sterling Integrator radi na svim Windows, Linux i UNIX operativnim sustavima, a kako se čulo, u pripremi je rješenje i za IBM platforme.

Po riječima direktora TIS PU-a Nenada Grossa, to se rješenje za sada u Europi najviše primjenjuje u međubankarskom i financijskom poslovanju, a i u Hrvatskoj postoji najveći interes upravo iz tih područja.

Tvrtka TIS PU d.o.o. jedna je od četiri tvrtke-članice grupacije TIS (Telematički Inženjering i Software) koja je prije 15-ak godina osnovana u Zagrebu. Sve tvrtke-članice bave se razvojem, primjenom i servisiranjem različitih informacijskih sustava, većinom tehnologije američke kuće Sterling Commerce. Tvrtka TIS PU posebno još bavi poslovnim umrežavanjem u području elektroničkog poslovanja.

Cijela grupacija zapošljava 60 ljudi, a uz sjedište u Zagrebu urede u Hrvatskoj još ima u Rijeci i Osijeku, dok tvrtke-kćeri ima u Sloveniji i Austriji.

Hina