Info servis

Poslovni rezultati HP-a premašili očekivanja

Tehnološki gigant Hewlett- Packard (HP) ide u smjeru potpunog oporavka poslovanja, izvijestivši o tromjesečnim rezultatima poslovanja koji su premašili i najoptimističnija očekivanja analitičara.

U drugom tromjesečju svoje poslovne godine koje je završilo 30. travnja, ta je kompanija imala neto dobit od 659 milijuna američkih dolara, uz rast prihoda na 18 milijardi dolara, prema 17,9 zabilježenih u prvom tromjesečju. Analitičari su predviđali pad dobiti i prihoda za dva posto.

Ti rezultati čini se da će dati dodatnu podršku upravi kompanije, koja je lani uspjela progurati kontroverzno spajanje s konkurentskom tvrtkom Compaq. Štoviše, ta je dobit daleko nadmašila onu ostvarenu u drugom tromjesečju prošle HP-ove poslovne godine, kada je iznosila 252 milijuna dolara.

"Uvjerena sam da HP više nije priča o integraciji", kazala je predsjednica uprave i izvršna direktorica kompanije Carly Fiorina, misleći na dugačak proces usklađivanja poslovnih operacija HP-a i Compaqa od kada je završeno njihovo spajanje u svibnju 2002., vrijedno 19 milijardi dolara. "Na takvim temeljima usredotočeni smo na pobjeđivanje i rast", kazala je.

Hina