Info servis

Infosistem predstavio sustav za upravljanje dokumentacijom i poslovnim procesima

Zagrebačka tvrtka Infosistem predstavila je danas svoje informatičko rješenje-sustav za upravljanje dokumentacijom i poslovnim procesima koji korisnicima omogućava aktivno i transparentnije upravljanje dokumentima od njihovog nastanka, preko mogućeg pregleda, odobrenja i distribucije do arhiviranja.

To je rješenje, po riječima direktora prodaje Infosistema Josipa Heidla, za hrvatske potrebe razvijeno u suradnji sa njihovim slovenskim partnerom tvrtkom Infotehna iz Novog Mesta, a na platformi vodeće svjetske tvrtke za izradu takvih rješenja "Documentum" iz SAD-a.

Predstavljajući sustav direktor Infotehne Čedo Jakovljević kazao je da zbog sve većeg rasta količine informacija u suvremenom poslovnom svijetu (oko 200 posto godišnje) nastaje i sve veća količina dokumenata i zapisa, koji prema istraživanjima čine 80 posto sadržaja unutar jedne tipične poslovne organizacije.

Uz to, kako je dodao, dokumenti sve više mijenjaju oblik i sadržaj, sve su češće u elektronskom obliku što traži i elektronsko upravljanje, pa stoga organizacije i sve više traže rješenja informacijske tehnologije.

Danas predstavljeno rješenje za upravljanje dokumentima već se koristi u hrvatskim tvrtkama Pliva i Belupo kao i u 10-ak slovenskih tvrtki, a kako se čulo, interes postoji i kod mnogih drugih.

O tome govori i dobra posjećenost današnjeg predstavljanja koje je u zagrebačkom Hotelu Sheraton okupilo više od sto predstavnika različitih hrvatskih tvrtki i institucija (od financijskih, prijevozničkih, telekomunikacijskih, prehrambenih do ministarstava, gradskih uprava i drugih).

Hina