Info servis

U HGK osnovan Hrvatski nacionalni odbor međunarodne trg.komore

Osnovan je Hrvatski nacionalni odbor Međunarodne trgovačke komore (MTK), čime su ostvareni preduvjeti za još veću participaciju predstavnika hrvatskog gospodarstva u odborima, radnim tijelima i Savjetu MTK.

Statut Hrvatskog nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore (MTK) kao suosnivači potpisali su jučer čelni ljudi Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske odvjetničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca te Hrvatske udruge banaka.

Hrvatski nacionalni odbor MTK započet će s radom nakon potvrde Međunarodne trgovačke komore u Parizu. Sjedište Nacionalnog odbora bit će u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) gdje će biti smješteno i njegovo tajništvo, izvješteno je iz HGK.

HGK je od 1992. godine izravna članica Svjetske poslovne organizacije - Međunarodne trgovačke komore, što je stručnjacima Komore omogućilo da, zastupajući interese gospodarstva Hrvatske, prisustvuju mnogobrojnim kongresima i konferencijama u organizaciji MTK-e i aktivno sudjeluju u radu tehničkih odbora i specijaliziranih komisija, primjerice za bankarsku tehniku i praksu, informacijski sustav i telekomunikacije, arbitražu i dr.

Hina