Info servis

Euroherc osiguranje prošle godine ostvarilo 14,8 posto veći premijski prihod

Osiguravajuća kuća Euroherc osiguranje d.d Zagreb prošle je godine ostvarila 14,8 posto veći premijski prihod nego u godini prije, odnosno 526,08 milijuna kuna te je svoj udio na hrvatskom tržištu osiguranja povećala na 9,43 posto.

Godišnji rezultati poslovanja Euroherc osiguranja, kao i ostalih 15 članica-trgovačkih društava u sastavu koncerna Agram, predstavljeni su danas na konferenciji za novinare.

Izražavajući zadovoljstvo rezultatima svih 16 članica koncerna, koje su zabilježile 1,3 milijarde kuna ukupnog prihoda, predsjednik Uprave Euroherc osiguranja Radoslav Pavlović naglasio je da su od toga 912 milijuna kuna ostvarile četiri članice koncerna koje se bave osiguravateljskim poslom, među kojima je i Euroherc osiguranje Zagreb. Njihov ostvareni prihod za 18 posto je veći nego u 2001. godini, čime su postigle udjel od 16,4 posto na hrvatskom tržištu.

Govoreći o Euroherc osiguranju, kao najjačoj članici koncerna Agram, Pavlović je naznačio da se od ukupnih ostvarenih prihoda u prošloj godini najviše ili 68,9 posto prihoda (362,2 milijuna kuna) odnosi na prihode osiguranja od automobilske odgovornosti.

Vezano uz štete i obrade odštetnih zahtjeva Pavlović je istaknuo da su prošle godine riješili 79,8 posto svih zahtjeva, odnosno od 41.312 predmeta riješeno je 32.948, za što je isplaćeno 224,9 milijuna kuna.

Dobre poslovne rezultate prošle je godine ostvarilo i Jadransko osiguranje, također članica koncerna, a po riječima predsjednika Uprave Žarka Bubala, ta je kuća sa ostvarenim premijskim prihodom od 324,4 milijuna kuna prošle godine zabilježila porast od 19,4 posto.

"Najmlađa" članica koncerna Agram Euroherc-životno osiguranje d.d., koja djeluje od 1997., prošle je godine također poslovala uspješno te sa ostvarenih 43,4 milijuna kuna premijskog prihoda zabilježila najveći porast među članicama u odnosu na godinu prije od čak 52 posto. Predsjednik Uprave te kuće Božidar Huljev istaknuo je da na hrvatskom tržištu životnih osiguranja sudjeluju sa 4 posto.



Hina