Info servis

Istraživanje: V. Pusić najpoznatija političarka, a T. Holjevac najpoznatija poslovna žena u Hrvatskoj

Najpoznatija poslovna žena u Hrvatskoj je Tatjana Holjevac, pomoćnica ministra za pomorstvo, promet i veze, dok je najpoznatija političarka Vesna Pusić, predsjednica HNS-a i saborska zastupnica, pokazali su rezultati istraživanja agencije Media net provedenog u travnju ove godine za potrebe mjesečnika Poslovni magazin.

Rezultati istraživanja predstavljeni su danas u zagrebačkom Hotelu Opera, u sklopu promocije petog broja Poslovnog magazina, kojeg od početka ove godine izdaje zagrebačka nakladnička tvrtka RRiF plus d.o.o. Ovaj je broj posvećen poslovnim ženama.

Istraživanje je provedeno na slučajnom uzorku od 406 ispitanika starijih od 18 godina, iz 20 hrvatskih županija, a ispitanici su odgovarali na pitanja o poznavanju političarki i poslovnih žena u Hrvatskoj.

Vesnu Pusić, pokazalo je istraživanje, 'poznaje' oko 51 posto ispitanika. Slijede Željka Antunović i Jadranka Kosor sa po 35 posto, te Vesna Škare Ožbolt sa 32 posto.

Pokazalo se da ispitanici puno više poznaju političarke nego poslovne žene. Tako čak 80 posto ispitanika nije znalo navesti niti jednu poslovnu ženu, a svega 1,7 posto ispitanika znalo je navesti imena tri poslovne žene.

Iza Tatjane Holjevac (koju 'pozna' 4,7 posto ispitanika) na drugo su mjesto među poslovnim ženama ispitanici naveli poznavanje predsjednice Uprave Jadranskog naftovoda Vesne Trnokop Tante, koje su obje bile i prisutne na današnjem predstavljanju.

Na trećem mjestu je ministrica turizma Pave Župan Rusković, koju su ispitanici jedinu navodili i kao političarku i kao poslovnu ženu.

Glavni urednik Poslovnog magazina Vlado Brkanić izrazio je zadovoljstvo dobrim startom toga magazina kazavši da se tiska u nakladi od 17,5 tisuća primjeraka, koliko ih se i proda. Magazina nema na kioscima nego se promovira i prodaje direktnim marketingom ili na pretplatu, a uz teme managementa, marketinga, financija, poduzetništva obrađuju i druge gospodarske teme.

Hina