Info servis

Rijeka i EBRD potpisali mandatno pismo o kreditiranju

Grad Rijeka, riječko Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su danas mandatno pismo kojem se EBRD povjerava izrada programa kreditiranja projekta kanalizacijskog sustava Grobinštine.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je na konferenciji za novinstvo nakon potpisivanja da je vrijednost projekta 24 milijuna eura, a da mu je cilj zaštita izvorišta pitke vode koju koristi grad. Grobinština je područje sjeverno od Rijeke, a sastoji se od dvije općine, Jelenje i Čavle. Obersnel je kazao kako će novi kredit uključiti i reprogramiranje postojećeg kredita od 8 milijuna eura za dovršeni kanalizacijski sustav zapadnog dijela Rijeke koji je također financirala EBRD.

Riječki gradonačelnik je kazao da će kredit biti odobren bez financijskog jamstva Grada Rijeke te da je to prvi takav model financiranja u Hrvatskoj.

Direktor Odjela za obveznice i infrastrukturu EBRD Thomas Maier kazao je kako će u kreditiranju projekta sudjelovati ugledne europske poslovne banke.

Hina