Info servis

Veletrgovina Metro Cash & Carry u Rijeci u drugom dijelu godine

Prva veletrgovina tvrtke Metro Cash & Carry na području Rijeke trebala bi biti otvorena u drugoj polovici ove godine, izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci direktorica marketinga i odnosa s javnošću Metroa Andrea Kanceljak.

Veletrgovina, površine 8.400 četvornih metara uz 400 parkirnih mjesta, izgradit će se na površini od 70.000 četvornih metara u selu Cernik pokraj Rijeke. Investicija, prva te tvrtke izvan Zagreba, vrijedna je 16 milijuna eura, a omogućit će zapošljavanje oko 200 osoba, prvenstveno s riječkog područja.

Za razliku od većine ostalih trgovačkih lanaca koji su se u posljednje vrijeme pojavili u Hrvatskoj, Metro Cash & Carry isključivo posluje na osnovi veleprodaje, što znači da tu mogu kupovati samo poslovni korisnici koji kupljene proizvode koriste dalje u poslovne svrhe, prije svega trgovci na malo i ugostitelji.

Metro Cash & Carry treći je veleprodajni lanac po veličini u Europi, a peti u svijetu. Ima više od 2.200 prodajnih mjesta u 25 država, a zapošljava ukupno više od 235.000 ljudi.

Hina