Info servis

U Generalturistu očekuju dobru ovogodišnju turističku sezonu

U putničkoj agenciji Generalturist očekuju dobru ovogodišnju turističku sezonu te porast prometa od 19 posto, kazala je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica Uprave Maja Rendulić.

Naglasivši da zbog situacije u Iraku Generalturist bilježi pad interesa za daleke destinacije, Rendulić je kazala da su zato booking i prodaja aranžmana za uskršnje blagdane i ljetne odmore u Hrvatskoj bolji nego lani, posebno za otok Hvar.

Dodala je da su zadnje tri godine, od kada je Generalturist u stopostotnom vlasništvu Diners Cluba Adriatic d.d., bile poslovno vrlo uspješne, promet je udvostručen u svim segmentima, broj zaposlenih dosegnuo 225, a prošle su godine ostvarili gotovo milijun kuna dobiti.

Za ovu je godinu, osim aktivnog obilježavanja 80. obljetnice postojanja tvrtke, kroz pojačanu promociju i kreiranje različitih novih programa, Rendulić najavila i intenzivnu investicijsku aktivnost - kupnju jednog velikog autobusa i nekoliko minibuseva te ulaganje u Hotele Srebrno kod Dubrovnika, prihvati li Hrvatski fond za privatizaciju njihovu ponudu.

Generalturistov vozni park trenutno čini 23 turističkih modernih autobusa, a nautički program i aktivnosti na moru temelje na 10 novih jedrilica, nabavljenih prošle godine.

Uz to, Generalturist, koji ima 16 poslovnicu u Hrvatskoj, najavljuje i regionalno širenje, posebno u BiH, gdje u Sarajevu djeluje njihova tvrtka-kćer, isto kao i u Ljubljani.

Na današnjoj, prvoj u nizu mjesečnih konferencija za novinare, nova glasnogovornica Maja Weber je, uz ponudu godišnjih odmora iz kataloga "Ljeto 2003", najavila i novosti u proljetnom programu. Riječ je prije svega o pojačanom programu za poslovne klijente, tzv. team buildingu, te o obnavljanju tradicionalne karavane pod nazivom "Obiteljski rally" kojega organiziraju za prvomajske praznike u Solarisu kod Šibenika. U sklopu toga zainteresiranima nude zabavu, sportske aktivnosti te niz dnevnih animacija i igara "za velike i male".



Hina