Info servis

Hrvatski se turizam predstavlja na sajmu u Moskvi

Hrvatska ove godine iz Rusije očekuje desetak tisuća turista više nego prošle godine, kad je u Hrvatskoj svoj odmor provelo registriranih 55.000 ruskih turista, koji su ostvarili 504.000 noćenja ili 24 posto više nego godinu prije, istaknula je ministrica turizma Pave Župan-Rusković u Moskvi, na danas otvorenoj Međunarodnoj turističkoj burzi.

Na konferenciji za novinare, koja je okupila 60-ak ruskih novinara, ministrica je iznijela, uz osnove turističke ponude i planove strateškog razvoja i privatizacije. Nakon brojnih sastanaka s ruskim touroperatorima, Župan Rusković je kazala da jedan od najjačih ruskih touroperatora "Ascent Travel" namjerava dovesti u Hrvatsku ove godine oko 10.000 gostiju, najavljujući četiri nova charter leta iz Sibira i Urala.

Na Desetoj međunarodnoj turističkoj burzi u Moskvi, najjačoj u istočnom dijelu Europe, predstavlja se 106 zemalja sa ukupno 2500 izlagača, i do subote se očekuje oko 120.000 posjetitelja.

Uoči održavanja sajma, predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Moskvi, na čelu s direktorom Mladenom Falkonijem, organiziralo je dvije promidžbene manifestacije - Tjedan hrvatske nacionalne kuhinje u poznatom moskovskom restoranu "Vanil", te "Večer Hrvatske" za poslovne partnere i ruske novinare, u hotelskom kompleksu Golding Palaceu.

Tijekom održavanja burze na hrvatskom izložbenom prostoru od 150 četvornih metara održavaju se razne prezentacije za poslovne partnere.

Inače, tom su prigodom iz Svjetske turističke organizacije (WTO) objavili da bi, kako se očekuje, WTO već u ovoj godini trebao postati specijaliziranom agencijom UN-a.

Hina