Info servis

Bill Gates nominirao GTN za prestižnu nagradu

Bill Gates, osnivač Microsofta, nominirao je uslužnu mrežu Global Trade & Technology Network (GTN) za prestižnu nagradu "Search for New Heroes Award" kao primjer "novog načina korištenja business-to-business (B2B) internet platforme koja povezuje poduzeća".

Nagradu dodjeljuje Computerworld Honors Program, koji se sastoji od vodećih direktora poduzeća, institucija i sveučilišta u području komunikacijske tehnologije, a dodjeljuje se inicijativama koje, koristeći informacijsku tehnologiju, doprinose razvoju društva. GTN je sponzoriran od USAID-a, a u Hrvatskoj ga od 2001. provodi Hrvatska udruga poslodavaca.

GTN je program namijenjen malim i srednjim poduzećima koja žele izaći na međunarodno tržište. U njega je uključeno 40 zemalja u razvoju iz cijeloga svijeta te SAD, a iz regije jugoistočna Europa sve zemlje iz našeg okruženja: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Rumunjska, Bugarska, Makedonija, Srbija i Crna Gora te Albanija. GTN omogućuje svojim članicama besplatan pristup međunarodnoj trgovini i potrazi za investitorima.

Nakon registracije u GTN i kontrole kvalitete, njihove se poslovne ponude i upiti sparuju sa drugim registriranim poduzećima. GTN platforma izgrađena je na Microsoftovom dizajnu koji omogućuje jednostavnu primjenu za korisnike, doznaje se iz HUP-a.

GTN je nominiran, kako se doznaje u HUP-u, jer primjenom business-to-business online platforme pomaže transferu tehnologija i potiče pozitivne socijalne promjene.

Priznanje će biti dodijeljeno 6. travnja ove godine u San Franciscu gdje će svi nominirani biti predstavljeni Computerworlds Honors-u i članovima Akademskog vijeća. GTN će predstaviti Peter Lampesis, voditelj Ureda za energiju i informacijske tehnologije USAID-a i Esen Sanli, izvršni direktor za GTN program iz IESC-a (International Executive Service Corps), neprofitne organizacije koja provodi program u cijelom svijetu.

Hina