Info servis

Ministar Pecek na sajmu obrtništva u Muenchenu

Ministar za obrt, malo i srednje obrtništvo Željko Pecek na konferenciji za novinare, održanoj u sklopu 55. međunarodnog sajma obrta u Muenchenu, pozvao je potencijalne njemačke investitore na ulaganja u hrvatsko gospodarstvo posebice u područja poduzetničkih zona.

Tiskovnoj konferenciji prisustvovalo je četrdesetak njemačkih novinara koje su ministar Pecek i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Stjepan Šafran upoznali sa razvojem malog gospodarstva u Hrvatskoj. Pecek je istaknuo da malo gospodarstvo danas čini najuspješniji dio hrvatskog gospodarstva, napominjući da tome u prilog govore i podatci o 35 tisuća novih radnih mjesta otvorenih u obrtništvu u posljednje tri godine.

Povezivanje hrvatskih obrtnika s inozemnim i domaćim partnerima kao i daljnja promocija hrvatskog obrtništva u inozemstvu među ključnim su zadacima Hrvatske obrtničke komore, istaknuo je Stjepan Šafran.

Cilj je uspostaviti nove poslovne kontakte, pronaći poslovne partnere za zajedničke projekte te naglasiti mogućnost ulaganja u hrvatski obrt kao i mogućnost zajedničkih nastupa na trećim tržištima, kazao je Šafran. Dodao je kako Hrvatska ima puno neiskorištenog potencijala, osobito u obrtu, malom i srednjem poduzetništvu te je pozvao sve zainteresirane partnere na dogovor oko buduće suradnje. Posebice je pritom naglasio ulaganja u područje turizma, budući je, kako je rekao, hrvatska budućnost upravo u turizmu i gospodarskim granama vezanim uz turizam.

Ove godine na sajmu u Muenchenu (od 13. do 19. ožujka) izlaže 60-ak hrvatskih obrtnika, što je do sada najjači nastup hrvatskih izlagača, a svoje proizvode i usluge predstavljaju na izložbenoj površini od 270 četvornih metara.

Hina