Info servis

Microsoft diljem svijeta predstavio razvojni alat Visual Studio .Net

Korporacija Microsoft održala je službenu svjetsku premijeru nove generacije njihovog razvojnog alata Visual Studio .NET, koji je okosnica Microsoftove .NET strategije, objavljeno je iz tvrtke Microsoft Hrvatska.

Svjetska promocija održana je na VSLive! konferenciji u američkom gradu San Francisco gdje je taj alat predstavio osobno vlasnik Microsofta Bill Gates.

Visual Studio.Neto-om programeri mogu brzo dizajnirati široku paletu mrežnih aplikacija za bilo koju računalnu platformu ili računalo. Radi se o alatu za jednostavnu i brzu izradu XML web-servisa na .NET platformi, koji omogućuju nove primjene Interneta kao razvojne platforme za poslovne aplikacije.

Te poslovne aplikacije mogu međusobno surađivati i razmjenjivati podatke bez obzira na različite sustave na kojima se izvršavaju. Budući da taj alat ima podršku za više od 20 različitih programskih jezika, računalnim programerima je omogućena jednostavna izgradnja XML web-servisa.

Službeno predstavljanje prenošeno je putem Interenta u 150 gradova diljem svijeta.

U svom obraćanju Gates je naglasio da su Visual Studio .NET i .NET Framework među najvažnijim proizvodima koje je ikada Microsoft objavio i da predstavljaju slijedeću novu generaciju Internet aplikacija, koji su vrhunac petogodišnjeg projekta stvaranja potpuno nove softverske razvojne platforme.

Tijekom beta faze testiranja bio je distribuirano više od 3,5 milijuna kopija Visual Studio .NET-a i .NET Framework-a.

Gates je naglasio da su među novim korisnicima tog alata jedna od vodećih svjetskih kozmetičkih tvrtki L'Oreal i jedna od vodećih konzultantskih tvrtki Merrill Lynch, navodi u priopćenju Microsoft Hrvatska.



Hina