Info servis

U Bakru otvoren ured tvrtke Seybolt Croatia

Novi ured tvrtke za kontrolu roba i nafte "Euroinspekt - Naftainspekt, Saybolt Croatia" danas je svečano otvoren u Bakru.

Tvrtka Euroinspekt - Naftainspekt, Saybolt Croatia pravni je sljednik tvrtke Jugoinspekt Zagreb - sektor nafte i kemije.

Korisnik je franšize međunarodne kompanije Saybolt International B.V. sa sjedištem u Rotterdamu koja je specijalizirana za poslove nadzora, procjene i laboratorijske analitike raznih roba i nafte.

Seybolt International B.V. jedna je od vodećih svjetskih tvrtaka za kontrolu nafte. Zapošljava oko 2200 stručnjaka u 17 ureda i 62 laboratorija u 89 zemalja.

Na osnovi franšiznog ugovora Saybolt Croatia obavlja naftni, rafinerijski i petrokemijski nadzor te laboratorijske analize nafte, rasutih tereta, metala i legura.

Ured u Bakru četvrti je ured kojega je ta tvrtka otvorila u Hrvatskoj. Iz ureda u Zagrebu, Splitu, Pločama, sada i Bakra, pokretni timovi obavljaju poslove nadzora u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji i Crnoj Gori.

Saybolt Croatia uglavnom je angažiran na poslovima kontrole roba za inozemne naručitelje ili dobavljače, među kojima, primjerice, poslovne partnere JANAF-a. Znatno je manja izravna suradnja tvrtke s domaćom naftnom, petrokemijskom i drugom industrijom (na riječkom području ostvarena je manja suradnja s INA-om), pa se u toj tvrtki nadaju boljoj suradnji s domaćim klijentima.

Stručnjaci Seybolt Croatie do sada su obavljali nadzor na naftnim instalacijama, petrokemijskim lukama i naftovodnim sustavima na Mediteranu, Bliskom istoku i Crnom moru.

U 2001. tvrtki je dodijeljen certifikat ISO 9002.

Hina