Info servis

Podravka prodaje poslovne udjele u Koprivničkoj tiskarnici i Hotelu Podravina

Prehrambena industrija Podravka prodaje poslovne udjele u Koprivničkoj tiskarnici i Hotelu Podravina, izvijestili su danas sa Zagrebačke burze i iz Podravke.

Spomenutu odluku kojom namjerava prodati 60 posto poslovnog udjela Koprivničke tiskarnice d.o.o. te 100 posto poslovnog udjela Hotela Podravina d.o.o. Uprava Podravke donijela je na jučerašnjoj sjednici.

Kako su istaknuli u Podravki, u strategiji tvrtke definirano je fokusiranje poslovanja grupe Podravka na prehranu i farmaceutiku, na osnovu čega je i donesena odluka o dezinvestiranju pojedinih dijelova grupe Podravka.

Na temelju strategije, Uprava Podravke donijela je odluku o namjeri i uvjetima prodaje udjela u Koprivničkoj tiskarnici i Hotelu Podravina. Uprava Podravke pridržavat će se kriterija da kupac garantira razvoj djelatnosti i predoči odgovarajući program, zatim trajnu zaposlenost i mogući rast, ostanak radnika u trajnom zaposlenju, preuzimanje i zadržavanje svih stečenih prava iz Kolektivnog ugovora i zakonskih propisa, te ponuđenu cijenu za kupnju vlasničkih udjela.

O toj odluci bit će informirani predstavnici radnika, provest će se postupak savjetovanja, a tek tada će se će se pristupiti sklapanju ugovora, pojasnili su u Podravci.

Hina