Info servis

Poskupljuje željeznički putnički prijevoz za pojedine zone

Hrvatske željeznice izvijestile su da će od 1. siječnja 2003. za 5 posto poskupjeti cijene prijevoznih karata za pojedinačna putovanja u unutarnjem putničkom prijevozu, i to samo u pojedinim kilometarskim zonama.

Cijene prijevoznih karata neće se mijenjati na udaljenosti od 1 do 25 kilometra i na udaljenostima većima od 750 kilometra. Također se neće mijenjati cijene mjesečnih pretplatnih karata za radnike i za učenike, cijene za prijevoz praćenih automobila, cijene dodataka za rezervaciju sjedala, ležaja i postelja, cijene prodajnih tiskanica, kao ni cijene raznih naknada za plaćanje posebnih usluga predviđenih putničkom tarifom.

Razlog za povećanje cijena u putničkom prijevozu jest povećanje poslovnih troškova i smanjenje iznosa novca koji je država iz proračuna uplatila za pokriće troškova u željezničkome putničkom prijevozu.

"Hrvatske željeznice se nadaju da će putnici pokazati razumijevanje za navedenu korekciju cijena, a u poslovnoj godini 2003. bolje poslovne i financijske rezultate žele i putnicima i samima sebi", navodi HŽ u svom priopćenju.

Hina